Ce facem mai exact?
Reparam calculatoare! Devirusari, depanari, intretinere sisteme, recuperari date, reparatii hardware, reparatii software.
Suntem specializati in reparatii de calculatoare, si oferim servicii complete in rezolvarea oricarei probleme aparuta la calculator!.
Instalarea sistemului de operare
Instalare windows, linux
Instalarea sistemului de operare: un proces nu foarte simplu sau rapid, dar extrem de necesar.
Când este cazul să instalezi sau să reinstalezi sistemul de operare?
Când iţi iei un calculator(desktop sau laptop) nou, fără un astfel de sistem, pentru că diferenţa de preţ este destul de mare, când vrei să îţi aduci calculatorul “în rând cu lumea” şi să instalezi un sistem de operare mai nou, de exemplu Windows 7, sau când laptopul tău dă semne clare de oboseală. Nu e cazul să îi pui gând rău şi să te gândeşti la un upgrade, este posibil să fi trecut mult timp de la ultima reinstalare şi calculatorul să nu mai funcţioneze la fel de bine ca la început. De vină pentru îmbolnavirea calculatorului sunt viruşii şi instalarea/dezinstalarea incompletă a unor programe.
Ce se întâmpla cu datele în cazul reinstalarii sistemului de operare?
În cazul calculatorelor noi, instalarea este simplă, pentru că nu se pune problema pierderii unor date importante. Ce trebuie să faci, însă, în cazul în care ai fotografiile din vacanţa, lucrarea de dizertaţie şi toată muzica preferată pe hard-disk? Cel mai simplu răspuns este să muţi datele. Preferabil şi rapid ar fi să le poţi muta într-o altă partiţie, diferita de cea în care se afla sistemul de operare. În cazul în care ai sistemul de operare instalat în părtiţia C:\ de exemplu, numai aceasta va fi afectată de reinstalare, prin urmare, datele tale se vor afla în siguranţa pe partiţia vecină. În cazul nefericit şi puţin probabil în care aveţi o singură partiţie, va trebui să recurgeţi la suporturi externe de stocare. Pentru un volum mare de date, este indicat un hard-disk extern. În cazul în care nu ai la îndemâna aşa ceva, va trebui să îţi faci timp să transferi totul pe DVD-uri sau stick-uri, dacă nu exista posibilitatea partiţionării hard-discului intern.
Repartiţionarea hardului
Acest lucru se poate realiza cu ajutorul ata din interfata de DOS, in cadrul unui sistem de operare cu animite programe folosite special pentru acest lucru. Noi recomndam recomandam sa alegi de la început împar?irea hard-diskului în 2 sau 3 parti?ii, pentru siguran?a datelor tale.
Instalare drivere necesare
De fiecare data cand se instaleaza/reinstaleaza un sistem de operare este necasa si instaleaza/reinstaleaza componentelor din calculator, mai exact a driver-ului necesar fiecareia(placa de baza, placa video, placa sunet, placa retea, tv tuner, etc).
Ai uita parala(password) de Windows
Parole se poate uita, a uita este omenesc, mai greu este daca parola se afla si pe contul de administrator si ai nevoie de calculator, acest lucru se poate rezolva prin resetarea parolei...